...tajemství Sputniku vyřešeno, kóta 484 zůstává v utajení...

19.08.2019 09:48

...tajemství Sputniku vyřešeno, kóta 484 zůstává v utajení...

 

...zase utekl rok a srpnové soustředění na kótě 484 je už za námi. Letos bylo zpestřeno vyřešením 72 let staré záhady – kam se poděl první stupeň legendárního Sputniku.

Ve spolupráci s místními agilními výzkumníky kóty 484 jsme pro vás zajistili necenzurovanou aktuální „ tajnou zprávu „ získanou s nasazením života v této lokalitě, která je na úrovni známé „ základny"  mimozemšťanů pod jménem Area 51.

Po standardní páteční jízdě na dokonalých českých silnicích s ukázněnými řidiči jsem byl uznán způsobilým vjet do tajemné oblasti kóty 484. Přítomní vědátoři mě ochotně vzali mezi sebe a se svítícími kukadly typu ET mě vedly k nejnovějšímu nálezu, kterým byl korunován dlouholetý tajný výzkum dané lokality.

Jen pro vaše ouška vám sděluji, že ani v nejmenším jsem netušil, že zažiju tak úchvatný pocit překvapení a následné slasti. Už z dálky jsem slyšel slabounké pípání ( někdo říká škrundání ), ale ani v nejmenším bych se nenadál, že 72 let ztracený první stupeň Sputnika bude stále vysílat pro svou hlavní první část – pověstnou pípající kouli s anténkami, naváděcí formuli pro přesné navedení na přistání… No, tehdy to dopadlo, jak to dopadlo a my jsme mohli prozkoumat ten zbytek dokonalé techniky, která přežila 72 let.

Při vědecké analýze jsme se jenom nemohli shodnout, jestli byly použity metanové, či dusíkové motory nebo pohon z těch prťavých neviditelných potvor, které prolezou i Panem Koblížkem. Jen díky nedostatku kvalitního etylalkoholu a celkovému vyčerpání jsme úkol dočasně nevyřešili. Proto jsme se dohodli, že objekt bude tajně transportován do známého městyse D k dalšímu zkoumání cca za měsíc. Tak to ma byť, tak se stane...

Jinak v mezidobí snídaně – oběd - večeře – vědecká práce, zbylo i nepatrně času na trochu poletování a testování potenciálních náplní metano dusných motorů 1. stupně. Na práci jsme měli dostatečný klid díky patrolujícími Spitovi a Panu Koblížkovi se silným klackem.

Výzkumné činnosti jsme se věnovali cele, bez uzardění a s plným nasazením. Na některé jedince tak dopadla tíha odpovědnosti z tohoto výzkumného nálezu, že dokonce v extázi vykřikovali cosi o tom, že jedině marx a ten druhej nás spasí… My ostatní jsme však o to usilovněji zkoumali vlivy metanu a těch mrňavých neviditelných potvor, co skrze nás klidně procházejí a nedali jsme se tím ovlivnit...

 

Jinak pohoda , bezvadný catering, príma lidičky, příjemný počasí. Co víc si přát…

Díky výzkumníci z kóty 484

Díky za nádherný víkend a pohostinnost

 

18.8.2019

RogerS

PS pár fotek na známém rajčeti...